tiistai 6. joulukuuta 2011

Dazaifu

Perjantain izakaya-iltamissa kaksi japanilaista noin kolmekymppistä naista kutsuivat minut reissulle Dazaifun temppeliin seuraavana päivänä. Otin kutsun vastaan, vaikka ennakko-odotukseni temppelien kiinnostavuudesta eivät olleetkaan kovin korkealla.

Tapasimme lauantaina keskustan juna-asemalla ja ostimme setit, joilla sai menopaluun temppeliin ja japanilaisen teeannoksen. Oli tosi jees liikkua japanilaisten kanssa, kun ei tarvinnut itse yrittää tulkita reittiohjeita, selvitellä millainen lippu pitää ostaa tai muutenkaan huolehtia mistään mitään. Oli myös hyvä päästä puhumaan japania. Pitäisi hengata enemmän japanilaisten kanssa niin oppisi puhumaan luontevammin.

Japsit taisivat tykätä minusta aika paljon ja olivat kiinnostuneita Suomesta. Näytin heille kännykästä löytyneitä bilekuvia ja maisemia Suomesta. He olivat huvittuneita kun kerroin teekkarien Otakut ry:stä ja Otaniemessä olevasta tiestä nimeltä "Otakuja". Toinen naisista piirsi mangaa ja oli jonkin sortin otaku. Hän oli lukenut mm. Berserkiä ja Kaijia. Hän kertoi pitävänsä hevimusiikista, ja tykkäsi kovasti kun linkitin hänelle illalla mm. Nightwishiä, Turisasta ja Indicaa.

Temppeli ylitti odotukseni ja oli tosi nätti. Kuvat kertokoot loput.

Dazaifun kaupunginosa















Lopuksi kävimme vielä vähän matkan päässä olevassa buddhalaisessa temppelissä ja museossa. Harvoin mistään asiasta saa nykyään viboja, mutta tuhat vuotta vanhat viisimetriset buddhapatsaat herättivät ihmetystä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti